maanantai 31. elokuuta 2009

Vene upposi Kotkassa




http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1725136

Valitettava tapaus, mutta mielenkiintoista seurata mikä veneen upotti. Veikkaus jäähdytysvesiletkun/läpiviennin pettäminen.
Ps. Kuva ei liity tapaukseen.


Lisäys 1.9 Oli kuulemma Marino 8000. Tuo mieleen surullisia muistoja Marino 7000 uppoamisesta, jossa oli mukana sekä suunnitteluvirhe, että valmistajan välinpitämättömyyttä. http://www.onnettomuustutkinta.fi/17060.htm
Lisäys 25.10. No Marinolla ei ollut ilmeisesti ollut asian kanssa onneksi mitään tekemistä. Uppoamissyyksi on paljastunut veneessä olleen paikan irtoaminen. Sitten odotellaan vain pari vuotta onnettomuustutkintalautakunnan työn tuloksia.

Lisäys 19.2.2010
Nyt on sitten syy selvinnyt kun onnettomuustutkinta on käynyt läpi tapauksen http://www.onnettomuustutkinta.fi/49860.htm. Sylttytehdas ei löydy tällä kertaa Marinolta, vaan syyllinen on se henkilö joka oli paikannut pohjan läpireiän pelkällä pakkelilla.

Onnettomuustutkinnan raporttia arvostelisin siinä mielessä, että minusta ostettaessa vene veneliikkeestä, ei pitäisi joutua käyttämään asiantuntijaa ostossa, vaan pitäisi voida luottaa veneliikkeen asiantuntemukseen.




Ei kommentteja: