torstai 16. huhtikuuta 2009

Sulaa vettä odotellessa

Polte vesille on kauhea. Olin ennakoinut vakuutuksessa, että veneilykausi alkaisi jo 1.4, mutta näyttää olevan tekemistä, että jäät olisivat poissa vapuksikaan. Oli meinaa tarkoitus käydä syömässä Vappubrunssi saaressa.



Täksi vuodeksi olen saanut paikan ensimmäistä kertaa Espooseen Suomenojalle, mutta senkin sataman aukeaminen vapuksi näyttää huonolta. Vähän epäilyttää muutenkin tämä Suomenojan satama, minkä verran kriminaalia yms siellä liikkuu. Toisaalta mukava kun pääsee veneelle vartissa tunnin sijasta. Toinen mikä arveluttaa on tuo veneilypaine pk-seudun vesillä. Mahtaneekohan tuonne sekaan mahtua.



Tulevana viikonloppuna pitäisi käydä ottamassa romahtanut pressukatos veneen ympäriltä pois. Astrum veneen miehet kertoivat käyneensä korjaamassa takuuseen bensatankin korkin ja lisäksi jättäneensä materiaalit telakan pitäjälle, jotta hän voisi maalata lohkeilleen myrkkymaalin uusiksi.



Veneelle tärkeimmät huoltotoimenpiteet nyt keväällä olisi pesu ja vahaus ja lisäksi olin ajatellut kiinnittää ihan tavallisen kompassin tuon plotterin. Sinkkien uusimistakin trimmitasoista mietin, mutta koska vanhoja vielä aika hyvin jäljellä ja vene kuitenkin nostettavissa trailerille vaikka kesken kaudenkin, niin päätin antaa olla. Kone on huollettu syksyllä. Akkua en edes ladannut talveksi vaikka tapana on.

Lisäksi pitäisi keksiä sopiva liima jolla liimaisi naulakon pari hyttiin, kun ruuveja ei viitsis käyttää.

Ei kommentteja: